search

russell athletic on fashion framed

| | 11 Comments
 

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που επιτέλους μπορούμε να σας αποκαλύψουμε την συνεργασία για την οποία σας μιλούσαμε όλον αυτόν τον καιρό! Εγκαινιάζουμε σήμερα στο blog μας μία σειρά από posts, αφιερωμένα στην Russell Athletic και αφιερώνουμε το σημερινό μας post στην ιστορία και την αρχή μίας από τις σημαντικότερες και αυθεντικές αμερικανικές μάρκες αθλητικών ειδών.  
 Η ιστορία της Russell Athletic αρχίζει από πολύ μακριά, πίσω στο 1902. Όλα ξεκίνησαν στην Alexander City, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Μάιο του 1902, με μόλις 10 ραπτομηχανές, 8 μηχανές πλεξίματος και έναν 26χρονο ονόματι Benjamin Russell.  
 Η γέννηση της αθλητικής μπλούζας αποδίδεται στον Benjamin Russell Junior, ο οποίος εκείνη την εποχή έπαιζε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα. Γνωρίζοντας την άνεση και ανθεκτικότητα του βαμβακιού, πρότεινε στον πατέρα του να δημιουργήσει μια βαμβακερή έκδοση της ολόμαλλης αθλητικής μπλούζας που φορούσαν στο ποδόσφαιρο προκειμένου να αποφευχθεί η φθορά και η δυσφορία που προκαλούσε η μάλλινη μπλούζα μετά από ιδρώτα. Αυτή η αλλαγή και η εξέλιξη στο ύφασμα είχε ως αποτέλεσμα την αρχή και την δημιουργία της ‘φούτερ’ αθλητικής μπλούζας όπως την ξέρουμε σήμερα. Και φυσικά, ύστερα από αυτό, ακολούθησε η φούτερ με κουκούλα.
   
 Στην συνέχεια, ο Russell απέκτησε την Southern Manufacturing Company, η οποία έδωσε στην εταιρία την πρόσβαση στην σχεδίαση της στολής της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτή ήταν η αρχή για την παραγωγή της Russell Athletic. Ο Russell ξεκίνησε να φτιάχνει υφασμάτινα ενδύματα, καθώς και παντελόνια και jackets του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. 
Μέχρι το 1990 η Russell Athletic ήταν ο αποκλειστικός παραγωγός και διανομέας των αθλητικών στολών των ομάδων που λάμβαναν μέρος στο Major League Baseball, το National Football League, καθώς και στα κολεγιακά και λυκειακά αθλητικά προγράμματα.  
 Η Russell Athletic, πιστή στο DNA της εταιρίας, εγκαινιάζει μία νέα συλλογή για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013, η οποία υποδιαιρείται στις τρεις κλασικές συλλογές που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. 
Η Arch Logo Collection, η συλλογή για την οποία η Russell Athletic είναι περισσότερο γνωστή, αποτελείται από κλασικά σχέδια της εταιρίας, ωστόσο έχει ανανεωθεί με νέα παλέτα χρωμάτων και σχεδίων, πάντα όμως με το γνωστό Arch logo.  
 Η University Store Collection, αντλώντας έμπνευση από την κολεγιακή κληρονομιά των ΗΠΑ, καθώς και από διαχρονικά κλασικά κομμάτια παρελθόντων συλλογών, όπως το baseball jacket, προχωρά στον σχεδιασμό ενός νέου wind jacket.  
 Τέλος, η Vintage Collection περιλαμβάνει μία παραδοσιακή αθλητική παλέτα, η οποία εμπλουτίζεται με νέα έντονα καλοκαιρινά χρώματα, μαλακά υφάσματα και vintage πλύσεις και προσφέρει μία συλλογή σε κλασικά t-shirts, φούτερ και σορτς. Χαρακτηριστική και ενδεικτική της αμερικανικής προέλευσης της μάρκας είναι η έντονη χρήση των αστεριών και των ριγών της αμερικανικής σημαίας στα ρούχα.  

Σήμερα η Russell Athletic κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στις αθλητικές μάρκες. Συνεχίζει να παράγει και να εμπορεύεται αθλητικά ενδύματα για άνδρες και γυναίκες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, όλων των ηλικιών και επιπέδων. Μια μάρκα πλούσια σε αθλητικά κληρονομιά, η Russell Athletic διαμορφώνει τον αθλητικό τρόπο ζωής και αντλεί έμπνευση από το συνδυασμό του παλιού με το νέο. Με μια σταθερή εστίαση στην καινοτομία και την ποιότητα, η Russell είναι η μάρκα για αυτούς που εμπνέονται από τον κόσμο του αθλητισμού και κερδίζουν όλα τα πλεονεκτήματα μιας ενεργούς ζωής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγαπημένη μάρκα των απανταχού φίλων των αθλητικών και ταυτόχρονα στυλάτων ρούχων, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Russell Athletic στο Facebook, κάνοντας κλικ εδώ! -Irene & Demetra

11 Comments:

  1. I love sports wear! I really like the t-shirts

    Eirini
    http://fashionreactor.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. αγαπάμε ρούσελ!
    http://catswalldrobe.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  3. Love the bag, perfect for gym and school!
    Fabiola

    wildflowergirl

    ReplyDelete
  4. Hi...Great pics.Just stumbled upon your blog.New Follower here.

    http://www.abeautifulfeather.com/

    ReplyDelete
  5. Congrats girls!
    We really like the tees!
    Check out our last post on chic-aholics.blogspot.com
    Kisses from Athens!

    ReplyDelete
  6. the t shirts look great!

    xx
    www.pretpenser.com
    www.pretpenser.com

    ReplyDelete
  7. Even though I don't prefer athletic style, I have to admit that seems to be cool!! <3

    www.dresstoexpressyou.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Great girls! The t-shirts and bag are simply great!
    xxx
    roubalita from http://prettynyummy.blogspot.gr/

    ReplyDelete

Thanks for your comments!

readers

All the photos taken by www.fashionframed.com© are protected by copyright. Powered by Blogger.
 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance